Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Наруга над захисниками Вітчизни


9 липня 2018 р. Апеляційний суд в Одеській області розглянув апеляційну скаргу добровольця батальйону “Айдар” (із серпня 2014 р.) Олександра Корнієвського на незаконну ухвалу Приморського райсуду м. Одеси від 8 червня 2018 р. про продовження тримання його під вартою ще 60 діб.
Нагадаємо: прокурор обвинувачення В. В. Рогов не надав судові клопотання про продовження строку тримання айдарівців О. Корнієвського та І. Каралюса під вартою. А це головний документ… Суддя Приморського суду мав звільнити ув’язнених у залі суду, але цього не зробив. Суддя Попревич, який з 1992 р. працював у судовій системі Донецької області, продовжив тримання під вартою борцям проти сепаратистів ще на 60 діб, не маючи на це законних підстав…
Рівно місяць Апеляційний суд в Одеській області відкладав, переносив, робив перерви, тягнув розгляд апеляційної скарги, щоб збільшити страждання майданівців і айдарівців Сашка Корнієвського-“Кулібіна” та Івана Каралюса-“Шукача”.
Які надії покладали батьки-пенсіонери та побратими незаконно ув’язнених на цей суд! Сподівалися, що судді ретельно розглянуть усі матеріали, дослідять, вивчать і нарешті ухвалять законне рішення – змінять запобіжний захід!
На превелике розчарування, з’ясувалося, що такий нестерпно довгий місяць зволікань знадобився не для відновлення справедливості… Місяць дали прокуророві відділу нагляду за додержанням законів прокуратури АР Крим Володимиру Вікторовичу Рогову (юристові 1-го класу!) – для виправлення недоліків його роботи…
Судді Апеляційного суду Одеської області скасували протизаконну ухвалу від 8 червня 2018 р. горезвісного судді Приморського райсуду м. Одеси В. М. Попревича, але визнати відповідальність Попревича і Рогова за те, що хлопці місяць незаконно утримувались під вартою, не схотіли. І винесли ухвалу, якою визначили такий же термін перебування під вартою – до 6 серпня 2018 року.
Верх цинізму: ухвалу від 8 червня 2018 р. колегія суддів визнала незаконною, скасувала її, але айдарівців з-під варти не звільнила! 
Ні стан здоров’я, ні клопотання народних депутатів України Юрія Левченка, Юрія Бублика, депутата Київської міської ради від ВО “Свобода” Юрія Сиротюка про взяття на поруки Олександра Корнієвського не взяті горезвісним Приморським судом Одеси до уваги. Не хочуть судді врахувати, що тримають під вартою двох інвалідів. Сашко Корнієвський, кулеметник-розвідник “Айдару”, став інвалідом внаслідок тяжких контузій, мінно-вибухових травм та акустичної травми обох вух, а Іван Каралюс – інвалід з дитинства. Попри фізичні вади, він – активний учасник Майдану. Під час боротьби проти тиранії Януковича Іван дістав поранення під Михайлівським Золотоверхим собором. Був поранений і в бою на Луганщині 2014 року.
А їх ще й катують у неволі! 6 липня 2018 р. Представник Уповноваженого Андрій Мамалига зафіксував порушення прав та свобод учасника АТО, затриманого СБУ Олександра Корнієвського. Після затримання йому приставляли до голови автомат та везли в спецавтомобілі з Києва до Одеси у 38-градусну спеку протягом 10 годин без води та їжі, у кайданках, з вивернутими за спину руками, з мішком на голові. Він тричі непритомнів. В Одеському СІЗО-21 він перебував в одній камері з раніше засудженими сепаратистами, які погрожували фізичною розправою.
Щира подяка Представникові Уповноваженого Андрієві Мамализі, який узяв цей випадок порушення прав людини під особистий контроль!
За що позбавлені волі вже понад 80 діб борці за Українську державу, іменем якої героїв судять чужі й безсердечні люди в мантіях?!
Дякуємо ветеранам-айдарівцям, активістам ВО “Свобода” та Самооборони Одеси, які постійно відвідують судові процеси над патріотами-добровольцями! Щира подяка за підтримку справжнім обранцям від народу – депутатам Юрію Левченку, Юрію Бублику та Юрію Сиротюку!
“Чиста робота” СБУ
У справі журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман – замовник убивства, а в справі добровольців Каралюса та Корнієвського Борис Герман – свідок обвинувачення з боку СБУ.

Довго чекав незаконно ув’язнений Іван Каралюс-“Шукач”, доброволець батальйону “Айдар”, багаторазово відкладеного, перенесеного, перерваного судового “спектаклю” Апеляційного суду Одеської області.
І от цей день настав. Здавалося, що за більш ніж місяць вказана колегія суддів детально розгляне та виправить усі “помилки” донецького судді Приморського райсуду м. Одеси В. М. Попревича від 8 червня 2018 р. про продовження утримання під вартою на 60 діб Івана Каралюса, інваліда з дитинства з 1998 року.
З маленького села Жидачівського району Львівської області Іван з перших днів на останні копійки рушив на Майдан 2014 року. Вдома залишив самотнього батька, також інваліда. Але національна свідомість та бажання відстоювати справедливість перемогла складні родинні обставини.
Майдан для Івана Каралюса закінчився пораненням біля Михайлівського Золотоверхого собору в м. Києві.
Поранення в Києві не зупинило хлопця. У пекельному липні 2014 р., в перших рядах добровольців “Айдару”, просто з Майдану, рушив Іван на оборону Луганська. І тут не оминула його куля московських найманців…
І от 12 липня 2018 р. “гуманні” судді Апеляційного суду Одеської області не побачили пом’якшувальних обставин для зміни запобіжного заходу: ні інвалідності з дитинства, ні поранення на Майдані, ні поранення в АТО, ні бойових нагород, ні самотнього батька-інваліда, який залишився без догляду. Судді не взяли до уваги й зобов’язання про взяття на поруки Івана Каралюса народним депутатом України Ігорем Олександровичем Лапіним, який знав його ще з літа 2014 р., коли разом воювали в “Айдарі”.
За що ж суд продовжив інвалідові з дитинства найжорсткіший запобіжний захід?
А тому, що для СБУ головним аргументом є наклеп агента ФСБ Бориса Германа, який тривалий час строчив доноси на добровольців до СБУ і надавав “свідчення” проти добровольців “Айдару” Івана Каралюса та Олександра Корнієвського.
Ось як працює СБУ: у справі журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман – замовник убивства, а в справі добровольців Каралюса та Корнієвського Б. Л. Герман – свідок обвинувачення з боку СБУ. І це називається чистою роботою?
Захисники незалежної України Іван Каралюс та Олександр Корнієвський уже третій місяць у неволі. А їхні кати почувають себе цілком комфортно.
Рідні, близькі, побратими висловлюють безмежну вдячність Харківській правозахисній групі, особисто Євгенові Захарову та адвокатам Олександрові Лапіну та Василеві Мельничуку, які відважно борються та захищають добровольців АТО від фальсифікацій, свавілля і порушень їхніх прав.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

На світлині – ліворуч стоїть Олександр Корнієвський.



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ